Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin önemli bir kısmı “Dershane denemeleri ile gerçek sınav sonuçları ne kadar farklı olur?” sorusunu soruyor. Bu sorunun cevabının öğrenciden öğrenciye değişiklik gösterebileceğini bilmelisiniz. Ancak içeriğimizde aklınıza takılabilecek sorulara cevap verdik.
Sınava hazırlık sürecinde bol bol deneme çözmek, sınava yalnızca teknik değil psikolojik olarak da hazırlanmanızı sağlar. Ancak eğer konuları tamamlamadıysanız çözdüğünüz denemelerin sonuçlarına takılmamanızda fayda vardır.
Benzer İçerik: YKS Denemeleri Nasıl Çözülmeli?
İçerik
Deneme sınavlarınızın gerçek sınav puanınız hakkında fikir vermesi için dikkat etmeniz gereken ilk nokta zamanlamanızdır.
Eğer sınava henüz bir yıl varken deneme çözmeye başlamışsanız sınav günü gelene dek pek çok değişiklik olacaktır. Puanınızın en uç noktalara taşındığını, bazen çok iyi bildiğiniz derslerin bile hayal kırıklığına neden olduğunu göreceksiniz. Bu nedenle henüz yolun başında çözülen deneme sınavlarının gerçek YKS için fikir vermesini istanbul escort beklememelisiniz.
Özellikle mezun değil de 12. sınıf öğrencisiyseniz AYT puanınızın üzerine ortalama 100 puan koyabilirsiniz.
Deneme sınavlarınızın gerçek TYT ve AYT için belirleyici olmasını isterseniz konularınızı bitirmiş olmalısınız.
Her konu tamamlandıktan sonra arka arkaya çözülen denemeler fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Eksik olduğunuz dersleri tespit ederek, yanlış sayılarınız üzerinde durursanız başarıya ulaşmak çok daha kolay olacaktır.
Konuları tamamladıysanız YKS denemeleri gerçek sınavla 30-50 puan fark gösterebilir.
Deneme sınavlarınızın belirleyici olması için her iki günde bir deneme çözmelisiniz. Özellikle sınava çok az kaldığında denemeler size çok yol gösterecektir.
İlginizi Çekebilir: Sınav Döneminde Stres Kontrolü
Denemelerinizin gerçek sınav hakkında detaylı bilgi vermesi için sınava az bir süre kalmış olmalıdır. Eğer düzenli deneme çözdüyseniz pek çok konuda eksiklerinizi tamamladıysanız son bir ayda yaptığınız denemeler paralel olacaktır. Bu süre zarfında çözdüklerinizden olumlu ya da olumsuz dönüt almanız fikir edinmenize yardımcıdır.
Deneme sonuçlarınız kötü gelmiş olabilir. Bu durumla moralinizi bozar ve çalışmayı bırakırsanız baştan pes etmiş olursunuz. Denemelerde istediğiniz sonucu elde edememiş olmanız gerçek sınavda da hedefinize ulaşamayacağınız anlamına gelmez.
Öğrencilerin bir kısmı deneme sınavını yeterince ciddiye alıp motive olamaz. Bu nedenle üniversite sınav sonuçları daha iyi gelebilir. Unutmamalısınız ki kendinizi dahi şaşırtacağınız bir sonuç alabilirsiniz.
Çözdüğünüz deneme yayınları, soruların kalitesi, sizin enerjiniz, inancınız gerçek sınavda çok farklı olacaktır. Bu nedenle kendinizi inandırıp başaracağınıza ikna etmeniz gerekir.
Aynı durum olumlu deneme sonuçları için de geçerlidir. Tüm deneme sınavlarınızda çok güzel sonuçlar elde etmiş olabilirsiniz fakat bu sonuçlar sınavın da böyle olacağını garantilemez. Her zaman ihtimalleri göz önünde bulundurmalısınız.
Daha önce sınava girmiş öğrencilere “Sınavda aldığın puan mı deneme sonuçların mı daha yüksekti?” diye sorduğunuzda oldukça farklı cevaplar alırsınız. Eğer çözülen denemeler ortalama olarak YKS ayarında ise bu durum tamamen öğrencilerin karakterlerinin farklılığından kaynaklanır ve iki senaryo olasıdır.
Ben sınava iki kere girdim. İkinci de Tıp kazandım. İlk sınavda gerçek sınavla denemelerim arasında 80 puan oynamıştı. Tek nedeni ise stresti. Tıp için ikinci seneye kaldım.
İkinci sene denemelerimden bile yüksekti puanım. Ne yapın ne edin ama stres eğitimi alın.
Ayrıca konularınızda eksik varsa o da etkiler.
nasıl yonettınız stresınız