izmir escort
Temeli Olmayan Biri Nasıl Ders Çalışmalı? - Sinavhanem

Temeli Olmayan Biri Nasıl Ders Çalışmalı?

Temeli Olmayan Biri Nasıl Ders Çalışmalı?

Temeli olmayan biri nasıl ders çalışmalı sınava hazırlanan öğrenciler kadar ailelerin de ilgilendiği bir konudur.

Temeli olmayan biri sınıfına girebilmeniz için öncelikle çalışmanız gereken konularda ne bilip ne bilmediğinize bakmanız gerekir.

Eksikler üzerinden giderek çalışma programınızı yapmanız size zaman kazandıracaktır.

YKS’ de soru sorulacak konularla ilgili eksiklerinizin fazla olduğunu düşünüyorsanız; çalışmaya temelden başlamanızda fayda var.

Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden birini tercih etmek istiyorsanız; YKS’ de TYT ve AYT olmak üzere iki farklı sınava girmeniz gerekecek.

Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi, öğrencilerin temel bilgilerinin yanında lisedeki alanlarında aldıkları eğitimin yeterliliğini ölçmek için yapılmaktadır.

TYT’ de başarılı olmayan öğrencinin AYT’ de başarılı olması zaten beklenemez. O nedenle öncelikle TYT’ de iyi bir sonuç elde etmek gerekiyor. Bunun içinde Matematik, Türkçe, Coğrafya, Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerindeki temel konulara hakim olmanız gerekiyor.

Başarılı bir öğrencilik hayatınız varsa bu derslerde lisede aldığınız eğitimle başarılı olmanız mümkündür ama yine de konu tekrarları ve soru çözümleriyle en iyi sonucu elde etmek için çalışmanızda fayda var.

Eğer lise eğitiminizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız; mezuniyetinizden çok uzun süre sonra sınava hazırlanacaksanız; derslere temelden başlamanız gerekecektir.

Üniversite sınavına nasıl çalışılır 2018 yılında öğrencilerin ilgiyle araştırdığı konulardan olmuştur. Sürekli değişen sınav sistemi de sınava hazırlık aşamasında adayları kaygılandırmaktadır.

YKS’ ye nasıl çalışılır 2019 yılında da ilgi çeken bir konu olmuştur. Sınav sistemine bakıldığında aslında genellikle sadece sınavın işleyişi ve ismi değişmektedir.

Sonuç olarak sınavda sorulacak konuların içeriğinde ciddi değişiklikler bulunmadığından; sınav sistemi değişikliklerine çok takılmadan çalışılacak derslere odaklanmak sizin kazanan taraf olmanızı sağlayacaktır.

YKS’ ye Nasıl Çalışılır?

YKS’ ye hazır olabilmeniz için öncelikle TYT ile ilgili konulara öncelik vermeli ve TYT hazırlığınızı tamamlamalısınız.

Ardından AYT derslerine başlamalısınız. TYT sınavı önce olacağı için sınavdan sonra AYT derslerine ağırlık vererek ilerleyebilir; bol bol soru çözebilirsiniz.

YKS’ ye 4 ay kala nasıl çalışılmalı gibi konularda kaygılı olmamanız için zamanınızı doğru değerlendirmeli ve erkenden hazırlanmaya başlamalısınız.

YKS’ ye Hazırlanmadan Önce Nereden Başlamalı?

YKS’ ye hazırlanmaya başlamadan önce nasıl çalışacağınızı, hangi konulara ne kadar çalışacağınızı, çözmeniz gereken soru sayılarını, eksik olduğunu konulara daha fazla ağırlık vereceğiniz bir çalışma programını hazırlamayı ihmal etmemelisiniz.

Çalışma programı hem düzenli çalışmanızı hem eksiksiz bir çalışma yapmanızı sağlayacaktır. Elbette bunun için önce çalışma programını nasıl hazırlamanız gerektiğini de öğrenmeniz gerekiyor.

Çalışma programı konusunda ders aldığınız öğretmenlerinizden de yardım alabilirsiniz.

YKS için Konu Eksikleri Nasıl Belirlenir?

Sınava hazırlanmadan önce sınavda çıkacak olan konuların detaylı bir listesini, derslere göre ayırarak oluşturun.

Oluşturduğunuz bu listede yer alan konularda, konu testleri çözerek, deneme sınavları yaparak yanlış ve boş soru sayınızı çıkarın.

Konu testinde yanlış ya da boş olan soruların hangi konuya ait olduğunu ayrı bir listede hazırlayın. Eksik konu listesi olarak hazırlayacağınız bu listeye ilk etapta ağırlık vermeyin.

Çalışırken konu anlatımlı kitapların sıralamasını dikkate alın ve eksik olan konuya geldiğinizde konu üzerinde biraz daha fazla durup tekrarlar yapın. Böylece eksik olan konulara biraz daha fazla çalışarak eksiğinizi kolaylıkla giderebilirsiniz.

Evde üniversite sınavına nasıl hazırlanır merak ediyorsanız; eksiksiz bir çalışma hayal ediyorsanız; eksik konularınızı en baştan belirlemek işinize yarayacaktır.

YKS Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

AYT, TYT, YKS çalışma programı hazırlarken her ders için temel alacağınız bir konu anlatımlı kitap olmasına dikkat edin. Bu konu anlatımlı kitaplardan konu sırasına göre karışıklık yaratmadan ilerlemeniz önemli.

Tüm konular bittikten sonra soru çözme aşamasında karışık tercih edebilirsiniz.

Çalışma programınızı çok geç kalmadan, sınav takviminin en başında hazırlamanız; konuları ve tekrarları zamanında bitirip, son aylarda soru çözerek ilerlemeniz konusunda size yardımcı olacaktır.

Çalışma programı, temeli olmayan adaylar içinde sağlam bir ilerleme sağlayacaktır. Programınızı duruma göre güncellemeyi de ihmal etmemelisiniz.

Öncelikle ilk aylarda konu öğrenme, konu tekrarları ve konu testlerine ağırlık vermelisiniz. Konuları tam anlamıyla öğrenmeden soru çözmeye ağırlık verirseniz; hayal kırıklığı yaşayabilir ve hevesiniz kırılabilir.

Konuyu tamamen öğrendiğinize emin olduktan sonra soru çözme aşamasına geçebilirsiniz.

Her ders için belirli bir süre ayırmalı; zorlandığınız dersler için süreyi biraz daha uzun kullanmalısınız.

Matematik Temeli Olmayanlar Nasıl Çalışmalı?

Matematik kimine göre çok kolay bir dersken kimine göre sınavın en zor konuları bu ders alanındadır.

Matematiği gözünüzde büyütmeden çalışmaya başlamanız; matematik endişenizi kırmanız açısından önemli. Matematik temeliniz yoksa matematik çalışmaya işin en başından başlamalısınız.

Çok basit olan ilk konuları bunu biliyorum düşüncesiyle atlamadan, tam anlamıyla öğrenerek ilerlemelisiniz. Matematik dersinde soru çözmek en akıllıca ders çalışma yöntemidir.

Konuya çalıştıktan sonra konu üzerine birçok soru çözmeniz, yanlışlarınızı gözden geçirmeniz, çözümlü sorularla takıldığınız yerlerde destek almanız önemlidir.

Temeli olmayan biri matematik konusunu videolu anlatımlar, kitap anlatımları ve soru çözüm videolarıyla kolaylıkla aşabilir.

Türkçe Temeli Olmayanlar Nasıl Çalışmalı?

Türkçe TYT sınavının önemli ders alanlarından bir tanesidir. TYT YKS nasıl çalışılır diye düşünüyorsanız; Türkçeyi hafife almamanız önemli.

Türkçe genelde basit bir ders gibi görülüp göz ardı edilir ama Türkçe dersinde bilinmesi gereken önemli konular vardır. Bu nedenle bildiğinizi zannederek soru çözmeye başladığınızda hayal kırıklığı yaşarsınız.

Türkçe ders anlatımlarını izlemeniz, okumanız ve sonra bol bol soru çözmeniz yeterlidir. Dil bilgisi konularına biraz daha ağırlık verebilirsiniz.

Sosyal Bilimler Temeli Olmayanlar Nasıl Çalışmalı?

Tarih, coğrafya, felsefe ve din dersinden sorulacak sorulara çalışmanın en doğru yolu dersleri videolu anlatımla dinlemek, okuyarak tekrar etmektir.

Tablo, çizim yani resmederek çalışmak da konuların akılda kalması açısından faydalı olabilir.

Her derste olduğu gibi sosyal bilimlerde de soru çözümü fazlasıyla destekleyici olacaktır.

Fen Bilimleri Temeli Olmayanlar Nasıl Çalışmalı?

TYT’ ye nasıl çalışılır sorusunun bir diğer ilgilisi de fen bilimleri alanı testidir. Kimya, fizik ve biyoloji derslerinden sorularla karşılaşacağınız sınavda bu derslere ayrı ayrı çok iyi çalışmanız çok önemli.

Fen bilimleri derslerine çok yabancıysanız; temeliniz yoksa önce her ders için ayrı ayrı temel kavramları ve terimleri öğrenmelisiniz.

Kimya ve fizikte ilerledikçe formülleri ezberlemeye dikkat etmelisiniz. Kimya ve fizikte başarılı olmak için matematik konusunda da başarılı olmanız gerekecektir.

Evde Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Sınava hazırlık konusunda herkes dershane, özel ders gibi avantajlardan yararlanamayabilir. Bu durumda YKS nasıl çalışılmalı sorusunun yanıtını evde olanlar için de özel olarak detaylandırmak gerekiyor.

Evde YKS nasıl çalışılır sorusunun yanıtında en önemli nokta çalışma programıdır. Çalışma programı evde çalışanlar adaylar için daha önemli durumdadır.

Program olmadan evde sınava hazırlanmak imkânsızdır. Düzeni sağlamak, konularda eksiksiz ilerlemek için önce programınızı hazırlamalısınız.

Ders çalışma programınız evde kahvaltıdan sonra başlamalı ve akşam yemeği saatine kadar molalarla desteklenerek oluşturulmalı.

Evde sınava hazırlananlar Pomodoro tekniğini kullanarak ders çalışma süresi, mola süresi ayarlamalarını yapabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM