izmir escort
İki Şık Arasında Kalınca Ne Yapmalıyım? - Sinavhanem

İki Şık Arasında Kalınca Ne Yapmalıyım?

İki Şık Arasında Kalınca Ne Yapmalıyım?

Soru çözerken iki şık arasında kalınca ne yapmalıyım sorusu öğrencilerin en sık danıştığı konulardan biridir. Test çözerken başa gelebilecek en büyük olumsuzluklardan biri kararsız kalmaktır.

Birçok öğrenci, iki şık arasında kaldığını ve yanlış şıkkı işaretlediğini dile getirir. Bu sorunun birden fazla nedeni olabilir. Önemli olan nedenini bilip gerektiği gibi çözüm üretmektir. Doğru yöntemi tercih ederseniz kararsızlığı avantaja döndürebilirsiniz.

İki Şık Arasında Kalınca Ne Yapmalı?

İki şık arasında kalınca ne yapmalı sorusu öğrenciler için merak konusudur. Soru çözerken şıkları iki seçeneğe indirmişseniz birkaç dakika düşünüp daha sonra işaretleme yapabilirsiniz.

  • Öncelikle soruyu tekrar okuyup sizden tam olarak ne istediğini tartmalısınız.
  • Soru, bilgi sorusu ise şıkların ikisi de yoruma kapalıysa bildiklerinizi hatırlamalısınız. Konuyla ilgili ne bildiğinizi hatırladığınızda doğru şıkkı işaretleyebilirsiniz.
  • Konuya ilişkin hatırladıklarınız, şıklar hakkında fikir vermiyorsa bu durumda hiçbir şekilde işaretleme yapmamalısınız.
  • Yorum sorusu çözüyorsanız ve iki şıkkı yorumlayarak işaretlemeniz gerekiyorsa daha çok düşünmelisiniz. Şıkların soruyla bağlantısına, birbiriyle çelişkisine göz gezdirmelisiniz.
  • Yeterince düşündüğünüzde doğru şıkkı hatırlama ihtimaliniz yüksektir. Hatırlayamama durumundaysa boş bırakmanız daha doğru olur.

İki Şık Arasında Kalınca Sallanır mı?

2 şık arasında kalıp yanlışı işaretlemek genellikle sallamayla olur. Öğrenciler, 3 şıkkı eler ve geriye 2 şık kalır. Kalan 2 şık hakkında da fikir sahibi olmazlar. Böyle bir anda şanslarına güvenmeyi tercih ederler. Şansa güvenilerek işaretlenen soruların yanlış çıkma ihtimali unutulmamalıdır. Tamamıyla yanıltma amacıyla verilmiş şıklar seçilmiş olabilir.

Sallama durumu az çok fikir sahibi olunan şıklarda da yapılabilen bir hamledir. Öğrenciler, şıkkın doğru olduğunu düşünür ancak kendinden emin olamazlar.

Emin olamadıkları için sallama yoluna giderler. Fikir sahibi olduğunuz şıklarda şansınızı denemeniz olumlu sonuç verebilir ancak hiçbir fikriniz yoksa işaretlemeden uzak durmanız daha iyi olur.

Sınavda Şık Dağılımı

Sınavda iki şık arasında kaldıysanız ve bir şıkkı işaretlemeyi düşünüyorsanız sınavlarda şık dağılımının dengeli olmasından yararlanabilirsiniz. Öğrencilerin bir kısmı üniversite sınavında en çok çıkan şık hangisi diye merak etse de bir şıkkın daha fazla olduğunu söylemek mümkün değildir.

40 soruluk ve 5 şıklı bir sınavda şıkların ortalama 8 kere doğru olabileceğini aklınızda bulundurmanızda fayda vardır. Ancak 6-9 aralığında değişebileceğini de bilmelisiniz.

Sınavınız genel olarak iyi geçtiyse her bölümdeki soru sayısını 5’e bölebilir ve işaretlediğiniz şıklarla karşılaştırabilirsiniz. Sayıca az işaretlediğiniz şık arada kaldığınız cevaplardan birisiyse bu şıkkı seçebilirsiniz.

İki Şık Arasında Kalınca Boş mu Bırakmalı?

İki şık arasında kalmak ekşi sözlük gibi farklı platformlarda da sık sık bahsedilen başlıklardan biridir. Büyük bir problem olan ve neredeyse her sınavda yaşanan bu sorun, öğrencinin doğru cevabı hatırlamasıyla sonuçlanırsa puan getirir.

Soruyu çözerken 2 şık hakkında herhangi bir bilginiz varsa avantajlı olursunuz. Hiçbir bilginiz yoksa bu durumda sallamak yerine düşünmek, yorumlamak ve aksi halde boş bırakmak çok daha doğru bir hareket olur.

Soruların kazandırdığı puan oranlarına baktığınız zaman yanlış işaretlemeye kıyasla boş bırakmanın daha iyi bir ortalama sağladığı söylenebilir.

Özellikle yanlışların doğruları götürdüğü sınavlarda fikir sahibi olmadığınız hiçbir şıkkı işaretlememelisiniz.

İki Şık Arasında Kalınca Hangi Şık Seçilmeli?

İki şık arasında kalınca hangisini seçmeliyim diyorsanız önünüzde 2 ihtimal vardır. Bu ihtimaller arasında yapmanız gereken şey mantık ve hissiyat olarak size en yakın şıkkı işaretlemektir.

İşaretleme konusunda ısrarcıysanız size en yakın şıkkı işaretlemelisiniz çünkü bilinçaltınız size ipucu verir. Yapılan araştırmalar sonucunda öğrencilerin test esnasında ilk düşündükleri şıkkın doğru olma ihtimali yüksek çıkmıştır

Hangi şıkkı seçmeliyim kararsızlığını yaşadığınızda, tercih edebileceğiniz bir başka yol da tezatlıklardan geçer. Testler üzerinde yapılan analizlerde zıt şıklar arasında kalındığında cevabın daha kolay bulunduğu tespit edilmiştir.

Şıklar birbirinin zıttıysa soruyu bir kez daha okuyup iyi bir analiz oluşturmalısınız. Analizin sonunda doğru şıkkı tespit etmeniz zaman almaz.

İki Şık Arasında Kalınca İşaretleme Yapmalı mı?

İki şık arasında kalınca doğru nasıl seçilir, hangisinin doğru şık olduğunu nasıl anlarım diyorsanız kendinizden emin olana kadar düşünmek zorundasınız.

Soruyu okuyup arkasından şıkları değerlendirdiğiniz halde doğru ve yanlış ayrımı yapamıyorsanız soruya daha sonra bakmalısınız.

Kimi zaman dakikalarca düşünmek de işe yaramaz çünkü uzun süre düşünmek, kafa karışıklığına neden olur. Hangi şıkkın doğru olduğunu düşünmek yerine diğer sorulara geçip zaman kaybetmemek daha iyi bir adımdır.

İster testin sonuna geldiğinizde ister sınavdan vakit arttığında tekrar dönüp kararsız kaldığınız soruya bakabilirsiniz. Aradan zaman geçtikten sonra bakarsanız daha net düşünürsünüz.

Çok Soru Çözmek İki Şık Arasında Kalmayı Engeller mi?

Sınavlarda iki şık arasında kalıp yanlışı tutturanların sayısı bir hayli fazladır. Doğru cevaplamanın yolu bilmekten geçer. Bilmediğiniz bir soruyu 2 şık arasında kalsanız da doğru yapmama ihtimaliniz vardır. Bu engeli aşabilmek için çok fazla soru çözmek gerekir.

Sınavdan önce iki şık arasında kaldığınızda, nasıl çözebileceğinizi düşünmelisiniz. Soru çözerek pratik kazanmış olan kişiler, iki şık arasında kaldıklarında paniklemez çözüm yollarını düşünürler.

Çok soru çözmenin birçok avantajı vardır. Soruları analiz etme becerisi kazandırırken diğer yandan hızlı karar verme avantajı sağlar. İki şık arasında kalındığında bu iki beceri de yardımcı olur.

Eksik Konuları Tamamlamak İki Şık Arasında Kalmayı Engeller mi?

İki şık arasında kaldım ne yapmalıyım diyorsanız konu hakkında yeterince bilgi sahibi değilsiniz demektir. Çalışmış ancak bazı noktalarda eksik kalmışsanız iki şık arasında sıkışmış hissedersiniz. İki şık arasında kararsızlık yaşadığınızda hemen konuya dönüp yeniden gözden geçirmelisiniz.

Bir konuyla ilgili test çözerken 2 şık arasında kalma sorununu sık sık yaşanıyorsa konunun tekrar çalışılması gerekir. Notlardan, konu anlatımlı kitaplardan yeniden çalışmak önemlidir.

Konuyu baştan öğrendikten sonra iki şık arasında kalma ihtimalinizi en aza indirirsiniz. Eksik konular giderildiğinde soru çözmek çok daha keyifli bir hal alır.

Çeldiricilere Dikkat Etmek İki Şık Arasında Kalmayı Engeller mi?

Öğrencilerin korkulu rüyası olarak da isimlendirilen iki şık arasında kalma problemi dikkatle aşılabilir. Sınavlarda sorulan soruları ikiye ayırabilirsiniz.

Çeldirici ve tuzak bulunduran sorular, iki şık arasında kalmaya neden olan sorulardır. Net şekilde bilgi içeren sorularda kararsızlık yaşamak zorken, çeldiricili sorularda kararsız kalmak kolaydır.

Çeldirici şıklar içeren sorularda paragraf içinde az çok bilgi verilir. Soruda saklı bir bilgi vardır. Okuduğunuzu anladığınızdan emin olmalı, şıklar arasındaki çeldiricilere dikkat etmelisiniz. Çoğu zaman şıklar üzerinden bilgi edinebilmek mümkün olur.

Kitap Okumak İki Şık Arasında Kalmayı Engeller mi?

İki şık arasından hep yanlışı işaretliyorum diyen öğrencilere bunun nedeni sorulduğunda dikkatsizlik cevabını verirler. İki şıkta kararsız kalma, yanlışı işaretleme yeterince analiz edememe eksikliğinden kaynaklanır.

Öğrencilerin sınav anında yeterince iyi analiz edememe nedenleri ise kitap okumamalarıdır. 1 dakika süre tanınmış sorularda en hızlı değerlendirmeyi yapmanız için hızlı düşünmeniz gerekir. Hızlı düşünmek içinse kitap okumak doğru bir karar olur. Kitap okuyarak sınavlarda başarı arttırmak,  ders çalışırken verim elde etmek daha kolaydır.

Soğukkanlılık İki şık Arasında Kalmayı Engeller mi?

İki şık arasında kalma nedenlerinden biri de paniktir. Öğrenciler sınav anında panik yaptıkları için doğru düşünme becerilerini kullanamazlar. Dolayısıyla aslında bildikleri soruyu doğru yapmaları da zorlaşır.

Bildiğiniz soruları doğru işaretlemek, şıklar arasında sıkışıp kalmamak adına soğukkanlılığınızı korumanız gerekir. Zamanın azalması ya da diğer soruların zor olması, çözme konusunda kaygı duymanıza neden olur.

Her soruya tekrar konsantre olup doğru cevaplamak için odaklanmanız önemlidir. Panik yapmadan düşünmek, doğru şıkkı bulmanızı kolaylaştırır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM