izmir escort
Evde Kendim Çalışarak Üniversiteyi Kazanabilir miyim? - Sinavhanem

Evde Kendim Çalışarak Üniversiteyi Kazanabilir miyim?

Evde Kendim Çalışarak Üniversiteyi Kazanabilir miyim?

Pek çok öğrenci, sınava hazırlanma sürecinde dersleri için yardım alma gereği hisseder. Özellikle fizik, kimya ve matematik gibi zorlayıcı dersler için ders almak zorunlulukmuş gibi bir hisse kapılırlar. Aslında durum pek de öyle değil. Sınava hazırlanma sürecinde esas olan sizsiniz. Size anlatanlar değil. Siz yapacağınızı düşünüp çalışırsanız başarılı olursunuz aksi halde ne kadar etüt merkezi, özel ders takviyesi olursa olsun sizi kurtarmaya yetmeyecektir.

Ne İstediğinizi Bilerek Adım Atın

Evde ders çalışarak kazanmak isteyenlerin, atacağı ilk adım daha sağlam olmalıdır. Çünkü onlar, bu işte diğerlerine göre yalnızlar. Bu nedenle çalışmalarını planlarken kendilerini göz önünde bulundurmalılar. Yapabileceklerinin en iyisini yapmaya odaklanarak, istediklerinin bilincinde olmalılar.  Derece mi yoksa yalnızca hedefe ilerleme mi buna karar verip ona göre adım atmalılar. Özellikle temeli sağlam olmayan öğrencilerin sınava hazırlanma sürecinin başında, bunu bilerek ilerlemelerinde fayda vardır.

Bir An Önce Başlayın

Etüt merkezi ya da öğretmen takviyesi almayacaksanız yapacağınız her şeyi kendiniz programlamalısınız. Tek başına çalışan öğrencilerin düştüğü en büyük yanlış ise geç kalmalarıdır. Gidilen takviye dersler, yılın yarısında konuların bitirilmiş olmasını sağlar. Sizin de aynı hızda olabilmeniz gerekir. Aksi halde geç kalırsınız. Bu da yeterince soru çözememek, deneme bitirememek olarak geri döner. Bunun önüne geçebilmek için en az bir yıl öncesinden, çalışmalara başlamanızda yarar var. Hem rahat  rahat zamanla konular biter hem de soru çözüp tekrar etmeniz için fırsat kalır. Evde hazırlanma sürecinde, her ikisi içinde yeterince vaktinizin olması şarttır.

Eksik Konuları Belirlemek Önceliğiniz Olsun

Çalışmalara başlamadan önce eksik olduğunuz her ders ve konuyu belirlemeniz gerekir. Bunun için tüm derslerin konu anlatımlı kitaplarını, tek tek elinizin altına alıp yazarak belirlemelisiniz. Çok iyi bildiğinizi düşündüğünüz konular dışında, tüm konuları listeye eklemelisiniz. Eksik olduğunuz konuları belirledikten sonra bir an önce harekete geçmeniz gerekecek.

Program Yapıp Başlayın

Eksik konularını düzenledikten sonra çizelge belirleyerek konuları, gün gün dağıtıp planlayın. Haftanın 6 günü yoğun tempoda hazırlayacağınız bu programda, istediğiniz herhangi bir günü esnek bırakmanızda yarar var. Çalışmalarınız gün içine eşit olarak dağıtılmalı ve her çalışma seansı 2 saati geçmemeli. 2 saatte bir, yarım saat mola vermeniz kafanızı ve vücudunuzu dinlendirmenize yardımcı olacaktır.  Bunun dışında programınıza başlangıç için her ay bir deneme yerleştirmeniz, gidişatı kontrol etmeniz açısından faydalı olabilir.

İlk İşiniz Konuları Bitirmek Olsun

Eksik olduğunuz konuları, programınız dahilinde bitirmeye ağırlık vermelisiniz. Kitaplarda nasıl bir sıra varsa o sırayı takip ederek önce konu çalışmalı sonra test çözmelisiniz. Konularınıza çalışırken derse göre yöntem oluşturmalısınız. Edebiyat, tarih gibi dersleri not tutarak ezberleyerek çalışmalı; matematik gibi konuları video üzerinden bitirip soru çözerek tamamlamalısınız.

Her Güne 200’den Başlayarak Soru Dağıtmalısınız

Gün içerisinde, konuları yetiştirebildikten sonra soru dağılımına net bir şekilde karar vermelisiniz. Çözebileceğiniz kadar çok soru çözmenizde yarar var. Nitekim o gün bitirmiş olduğunuz konunun sorularını çözmeniz, ekstra pekiştirme görevi görecektir.

Son Birkaç Ay İçin Deneme Setlerine Ağırlık Vermelisiniz

Zaman azaldıkça konuların tamamı bitmiş olacak. Bununla beraber soru çözümleriniz de neticelerini denemelerle gösterecek. Çıkardığınız netlerin canınızı sıkmasına izin vermeden sürekli deneme çözmeye ağırlık vermelisiniz. Çözdüğünüz sorulardan yanlış olanları arkadaş gruplarınızla bir kez daha elden geçirmeniz faydalı olacaktır. Bununla beraber sık yaptığınız hatalar olursa soruları, masanıza ya da duvarınıza yapıştırarak hatırlamanızı sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM