izmir escort
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Puanları, İş İmkanları ve Maaşları - Sinavhanem

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Puanları, İş İmkanları ve Maaşları

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Puanları, İş İmkanları ve Maaşları

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü, puanları, bu alanda eğitim almak ve çalışmak isteyen gençleri yakından ilgilendirmektedir.

Lise eğitiminin son yılında olanlar, lise mezunu olup üniversite sınavına hazırlananlar üniversite hazırlığı ve tercihleri konusunda kafası karışık hissedebilirler.

Öğrenciler, gelecekleriyle ilgili üniversite eğitimi, iş olanakları, maaş gibi konularda fazlasıyla düşünürken üzerine bir de sürekli değişen sınav sistemi eklenmektedir.

Üniversite eğitimini beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü üzerine almak isteyen öğrencilerin, buna yönelik planlarını bir süre önceden yapmasında fayda var.

Beden eğitimi öğretmenliği için hazırlık yapacak olanlar, sınava buna göre hazırlanmalı ve beden eğitimi öğretmenliği için gereken şartları taşıyor olduğundan emin olmalıdır.

Sınav ve mezuniyet aşamasından sonra iş imkanları, beden eğitimi öğretmeni maaşı gibi konulara da daha yolun başında hakim olmalısınız.

Beden eğitimi ve spor öğretmeni olmanın çeşitli yolları olduğu gibi beden eğitimi ve spor öğretmenliği okuyanların da öğretmenlik dışında  çeşitli iş alternatifleri vardır.

Öncelikle hayalleriniz ne yönde olduğunu, kazanmak için ne yapmanız gerektiğini, hangi alanlarda çalışacağınızı, yazılı sınava ve yetenek sınavlarına nasıl hazırlanacağınızı detaylı olarak bilmelisiniz.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünün eğitim süresi  4 yıldır ve bölümün amacı da sporcu, spor eğitmeni yetiştirmektedir.

Bölümde eğitim verilirken insanların özellikle fizyolojik, aynı zamanda da psikolojik kapasitesinden en iyi verim nasıl elde edilir; bu kapasiteyi geliştirici teknikler nelerdir, nasıl uygulanır konuları temel oluşturmaktadır.

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır.

2018 yılı itibarıyla beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünde eğitim veren 90 üzerinde özel üniversite ve devlet üniversitesi vardır.

Tercihlerinizi yaparken istediğiniz şehri, üniversiteyi, puanları, sıralamaları detaylı olarak incelemelisiniz.

Türkiye’de beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü üzerine eğitim veren üniversitelerin hepsi bu işi en iyi şekilde yapmaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde Verilen Dersler

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünü kazanırsanız; öğrenci olarak derslere başladığınızda hem sizin için hem de ilerleyen yıllarda işinizi en iyi şekilde yapabilmeniz için gerekli olan konular üzerine eğitim verildiğini görebilirsiniz.

Programda 4 yıl içinde ilkyardım ilkeleri, egzersiz fizyolojisi, uygulamalı fizyoloji, spor biyolojisi, fonksiyonel anatomi, psikolojik açıdan spor, kineziyoloji ve daha birçok ders verilmektedir.

Verilen tüm derslerden başarıyla geçmeyenler bölümden mezun olamazlar. Bölümden mezun olurkenki not ortalaması da yeri geldiğine önemli olacağı için ders notlarını yüksek tutmakta fayda var.

Mezuniyet sonrası iyi bir iş, iyi bir gelir için henüz üniversite hayatı devam ederken dikkatle çalışmanız gerekmektedir.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için Aranan Genel Nitelikler

Beden eğitimi ve spor öğretmeni olmak için ÖSYM ve üniversiteler tarafından hazırlanan sınavların olduğu aşamaya gelmeden önce bu alanda eğitim alabilmek ve çalışabilmek için gerekli olan nitelikleri taşıyıp taşımadığınıza bakmanız gerekiyor.

Beden eğitimi öğretmenliği boy sınırı, kilo alt ve üst sınırı gibi birçok detay üniversitelerce açıklanmaktadır.

Tercih yapmadan önce üniversitelerden, ÖSYM kılavuzlarından bu tür özel şartları mutlaka öğrenmelisiniz.

Beden eğitimi ve spor programında yerinizi almak için önce kendiniz için belirlediğiniz, sevdiğiniz bir spor dalında yeteneğinizin olması gerekmektedir.

İnsanlarla iyi iletişim kurabilmek, sabırlı olmak öğretmenlik mesleği için olmazsa olmaz şartlardandır.

Mezun olunca öğretmenlik dışında, spora yönelik işler düşünüyorsanız bile bu tür vasıfları taşıyor olmanız yararınıza olacaktır.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Nasıl Kazanılır?

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünü kazanabilmeniz için gerekli taban puana ulaşmaya, yetenek sınavında başarılı olmaya ve doğru tercih yapmaya ihtiyacınız var.

Hangi sınavlara gireceğinizi bilmeden bilinçsiz hareket ederseniz; tercih aşamasında sorun yaşayabilirsiniz.

Bir yandan yazılı sınavlara hazırlanırken diğer yandan kendiniz için uygun olan bir spor dalına da vakit ayırmaya çalışmalısınız. Ayrıca spor dallarıyla ilgili temel bilgilere hakim olmanız da sizin yararınıza olacaktır.

Yazılı sınavdan üniversitelerin beden eğitimi ve spor öğretmenliği taban puanlarına uygun puan almanız bu bölümü kazanabilmeniz için ilk kriter.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

Beden eğitimi öğretmenliği hangi puan türü ile öğrenci alıyor; bu alanda sınava hazırlanacak olanların merak ettiği bir konu. Beden eğitimi öğretmenliği için puan türü, 2018 yılında değişen sınav sistemiyle temel yeterlilik testi olarak belirlenmiştir.

Yeni sınav sistemine göre ilk aşama sınavı olan TYT sınavına girmeniz yeterli olacaktır. Bu testte öğrencilere 40 Türkçe, 40 matematik, 20 sosyal bilgiler, 20 fen bilimleri sorusu sorulmaktadır.

TYT sınavından yeterli puan almanız durumunda ayrıca üniversitelerin kendilerinin hazırlamış olduğu yetenek sınavına girmeniz ve başarılı olmanız gerekir.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği için Kaç Puan Almak Gerekir?

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği ve diğer bölümlere tercih yapabilme hakkının olabilmesi için TYT sınavından en az 150 puan alınması gerekiyor.

Öğretmenlik için minimum orandan çok daha yüksek puan almanız da gerekebilir. Beden eğitimi öğretmenliği taban puanları 2018 yılında 180-210 puan civarında olmuştur.

İstediğiniz üniversitede bu bölümü okumak için 250 puan almanız bölümü garantileyecektir. Tercih aşamasında beden eğitimi öğretmenliği sıralama detaylarına mutlaka bakılmalıdır.

Üniversite hangi sıralama aralığında öğrenci almış tercih yaparken incelemelisiniz.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği İş İmkanları

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünü bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde öğretmen olarak çalışabilirler. Bunun için gerekli sınavlardan sonra atamaların yapılması gerekmektedir.

Beden eğitimi öğretmenliği atamaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Sınav ve atama aşamasını geçen adaylar beden eğitimi öğretmenliği mülakatlarına da hazırlıklı olmalıdır.

Bu bölümden mezunlar ayrıca üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim vermek amacıyla çalışabilirler.

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü mezunu olanlar öğretmenlik dışında bazı işlerde de çalışabilirler. Bu kişiler özel antrenör, kişisel spor eğitimcisi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli spor kulüplerinde eğitmen ya da antrenör olarak görev alabilirler.

Mezunların ayrıca yatkın olunan spor dalına yönelik çeşitli alanlarda, engellilere yönelik aktivitelerin olduğu merkezlerde, sağlıklı yaşam organizasyonlarında çalışabilmeleri mümkündür.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Maaşları

Beden eğitimi öğretmenliği maaşları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çalışan öğretmenler için bakanlık tarafından belirlenmektedir.

Beden öğretmeni maaşı 2018 yılında dereceye göre değişmekle beraber 3000 TL ile 3500 TL civarındadır. Maaşlar için her yıl geçerli olan zam oranları bakanlık tarafından açıklanmaktadır.

Özel okullarda beden eğitimi öğretmenliği maaşları ise çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilir.

Büyük kurumlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen miktarların üzerinde bir maaşla bile çalışmanız mümkündür.

Beden eğitimi öğretmenliği maaşları, öğretmenlik alanında  mezun olmasına rağmen farklı spor alanlarında çalışanlar için farklıdır. Bu durumda maaşlar çalışılan kurum tarafından, yapılan işe göre belirlenmektedir.

İyi bir iş seçeneğinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiğinden daha fazla kazanmanız mümkün.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM