izmir escort
Düşük Puanlı İyi Bölümler Nelerdir? - Sinavhanem

Düşük Puanlı İyi Bölümler Nelerdir?

Düşük Puanlı İyi Bölümler Nelerdir?

Üniversite sınavına hazırlanan adaylar için Ygs ve Lys olmak üzere iki basamaklı sınav sistemi bulunmaktadır. Okunan lise ve tercih edilen bölüme göre 4 yıl boyunca gireceğiniz sınava endeksli eğitim alırsınız. Sonrasında ortak sınav olan Ygs’ye girersiniz. Birkaç ay sonra Lys’nin hangi alanından isterseniz o alandan sınava girebilirsiniz. Lise eğitiminizi eşit ağırlık alanında tamamladıysanız Lys’de edebiyat, coğrafya ve matematik branşlarının sorularını çözersiniz. Sayısal alan tercih ettiyseniz fizik, kimya, biyoloji ve matematik branşlarına ait soruları çözersiniz. Sözel alan öğrenciyseniz tarih, coğrafya ve edebiyat branşlarının sorularını çözmeniz gerekir.

Lys’ye girecek olan yabancı dil bölümü öğrencileri aldıkları yabancı dile göre sınava girerler. Sonuçların puan türlerine bağlı olarak üniversite bölümlerine yerleşmeleri sağlanır.

Ygs 1 ile Alan Düşük Puanlı Ön Lisans Bölümleri 

Ygs sınavına girdikten sonra Ygs 1 puan türü üzerinden tercih yapacak olan öğrenciler matematik ve fen bilimleri ağırlıklı çalışmalılar. Sınav sonrasında bölüm tercih etmeleri gerektiğinde ise oldukça düşük puanlara çok iyi bölümlere yerleşebilirler.

Ygs 1 ile alan düşük puanlı fakat iyi olan bölümler; alternatif enerji kaynakları teknolojisi, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon, bilgisayar operatörlüğü gibi bölümlerdir. Bunun yanında bilgisayar programcılığı, coğrafi bilgi sistemleri ve teknolojileri de sıkça tercih edilen bölümler arasındadır. Elektrik,  elektronik teknolojisi, mekatronik ve  optisyenlik bölümleri de aklınızda bulunabilecek bölümlerdir.

Ygs 1 ile en çok tercih edilen bölümler ise; radyoterapi, radyo ve televizyon teknolojisi, sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümleridir. Bunun yanında tarım makineleri, yapı denetimi, uçak teknolojisi ve üretimde kalite kontrol bölümleri de öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilmektedir.

Ygs 1 ile Alan Düşük Puanlı Lisans Bölümleri 

Ön lisans bölümleri gibi lisans bölümleri de Ygs 1 ile pek çok öğrenci almaktadır. Hem puanları çok zorlamayan hem de gelecek vaat eden bu bölümler, her yıl binlerce öğrenci mezun etmektedir.

Ygs 1 ile alan bölümler arasında; basım teknolojileri, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümleri yer almaktadır. Bunun yanında deniz ulaştırma işletme mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği de en çok tercih edilen bölümler arasındadır. Bunların dışında; güverte, hava trafik kontrol, havacılık elektrik ve elektroniği bölümleri de Ygs 1 ile öğrenci alan düşük puanlı üniversite bölümleridir.

 Ygs 2 ile Alan Düşük Puanlı Ön Lisans Bölümleri 

Ön lisans bölümleri arasında en geniş yelpazeye sahip olan puan türlerinden biri Ygs 2’dir. Ygs 2 ile hem sağlık hem tekniker hem de bakım bölümlerine yerleşilebilmektedir.

Ygs 2 puanı ile yerleşilebilen bölümler arasında en çok tercih edilenler; ağız ve diş sağlığı, anestezi, biyokimya bölümleridir. Bu bölümlerin yanı sıra diyaliz, eczane hizmetleri, engelli bakımı ve rehabilitasyon, evde hasta bakımı gibi sağlık bölümleri de bulunmaktadır.

Öğrenciler tarafından tercih edilen düşük puanlı bölümler ise; maden teknolojisi, nükleer tıp teknikleri ya da ortopedik protez ve ortez bölümleridir. Patoloji laboratuvar teknikleri, rafineri ve petro-kimya teknolojisi de gelecek vaat eden bölümler arasındadır. Gelişen teknoloji ve sektörler bu bölümler için daha geniş iş sahası ayırmaktadır.

Ygs 2 ile Alan Düşük Puanlı Lisans Bölümleri 

Ygs 2 puan türüne bağlı kalarak 4 yıllık düşük puanlı fakülte arayan öğrenciler; gıda teknolojisi, hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümlerine yerleşebilir. Perfüzyon, odyoloji gibi insan sağlığını derinden etkileyen bölümler de tercih edilen diğer bölümler arasındadır.  Tütün eksperliği, ergoterapi, beslenme ve diyetetik bölümleri de düşük puanla kabul eden diğer bölümlerdir.

Ygs 2 ile en çok tercih edilen lisans bölümleri ise ebelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, hemşirelik bölümleridir.

Ygs 3 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Ygs 3 ile düşük puanlı bölüm tercih etmek isteyen öğrenciler; uygulamalı Rusça ve çevirmenlik, uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik gibi dil ağırlıklı tercihlerde bulunabilirler. Hukuk büro yönetimi ve sekreterliği, kültürel miras ve turizm, turist rehberliği bölümlerini yine dillerine bağlı olarak geliştirip tercih edebilirler.

Ygs 3 ile 4 yıllık lisans bölümü tercih etmek isteyenler ise müzikoloji ve rekreasyon yönetimi bölümlerini tercih edebilirler. Çerçevesi bir hayli dar olan Ygs 3 puan türü, düşük puanlı bölümler açısından daha az fırsat tanımaktadır.

Ygs 4 ile Alan Düşük Puanlı Ön Lisans Bölümleri 

Ygs 4 ile düşük puanlı ön lisans bölümü arayışında olan öğrenciler, çağrı merkezi hizmetleri bölümünü tercih ederek mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabilirler. Bunun yanında tamamen estetik zevke dayalı fotoğrafçılık ve kameramanlık, geleneksel el sanatları, saç bakımı ve güzellik hizmetleri de tercih edilebilecek bölümler arasındadır. Turizm animasyonu, yerel yönetimler bölümlerini de düşük puanları nedeniyle rahatlıkla seçebilirler. Bu bölümler dışında ilahiyat, aşçılık ve çocuk gelişimi bölümleri Ygs 4 ile en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır.

 Ygs 4 ile Alan Düşük Puanlı Lisans Bölümleri 

Ygs 4 ile düşük puanlı lisans bölümüne yerleşmek isteyen öğrenciler; televizyon haberciliği ve programcılığı,  medya ve iletişim sistemleri bölümlerini tercih edebilirler. Ygs 4 puan türü, bu bölümler dışında; halkla ilişkiler ve reklamcılık, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerine de öğrenci yerleştirebilmektedir.

Ygs 5 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Ygs 5 puan türüne bağlı kalarak düşük puanlı ön lisans bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler, emlak ve emlak yönetimi ile geleceklerine yatırım yapabilirler. Bununla beraber kuyumculuk ve takı tasarımı gibi sanatsal bölümlerde de yer edinebilirler. Otobüs kaptanlığı, özel güvenlik ve koruma, sosyal güvenlik bölümlerini de puanlarıyla orantılı olarak tercih edebilirler. Bu bölümler dışında kooperatifçilik, moda tasarımı ve mimari restorasyon bölümleri de Ygs 5 üzerinden tercih edebileceğiniz bölümler arasındadır.

Ygs 5 puan türü ile düşük puanlı lisans bölümü tercih etmek isterseniz sosyal hizmet ve rekreasyon bölümlerini tercih edebilirsiniz.

Ygs 6 Alan Düşük Puanlı Ön Lisans Bölümleri 

Ygs 6 puan türü, bölüm seçenekleri açısından en geniş yelpazeye sahip türdür. Bu nedenle hem düşük puanlı hem de iyi bir bölüm tercih etme şansınız Ygs 6 ile çok daha yüksektir.

Ygs 6 ile düşük puanlı ön lisans bölümü tercih etmek isteyenler;  bağcılık, bilgi yönetimi, deniz ve liman işletmeciliği gibi bölümleri seçebilirler. Et ve ürünleri teknolojisi, işletme yönetimi, lojistik bölümlerini de puanlarına paralel olarak tercih edebilirler. Bu bölümler dışında; marina ve yat işletmeciliği ile denizde çalışabilme şansı yakalayabilirler.

Ormancılık ve orman ürünleri, peyzaj ve süs bitkileri, tapu ve kadastro bölümleri ile konaklama ve turizm açısından faydalı işlere imza atabilirler.

Ygs 6 ile Alan Düşük Puanlı Lisans Bölümleri 

Gayrimenkul ve varlık değerleme, havacılık yönetimi Ygs 6 ile en çok tercih edilen bölümlerden ikisidir. Bu bölümler dışında lojistik ve taşımacılık, muhasebe bilgi sistemleri, muhasebe ve finansal yönetim de sıkça öğrenci almaktadır.

Uluslararası perakende yönetimi, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi de Ygs 6 puan türü ile öğrenci alan bölümlerdir. Bu bölümler, puan değeri çok yüksek olmayan ancak iş sahası geniş olan bölümler olarak kabul edilmektedir. 

Lys MF 1 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler

Lys’ye girdikten sonra MF 1 puan türüne bağlı kalarak bölüm tercih etmek isteyen öğrenciler düşük puanlı olarak; uzay bilimleri ve teknolojileri, bilgisayar bilimleri, aktüerya bilimleri gibi bölümleri seçebilirler. Bunlar dışında istatistik ve bilgisayar bilimleri bölümleri de en çok tercih edilen bölümlerdendir.

MF 1 puanı ile tercih edilebilecek diğer bölümler; astronomi ve uzay bilimleri, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümleridir. Her ne kadar bu iki bölüm nadiren tercih edilse de Avrupa düzeyinde gelişme fırsatı sunan bölümlerdir. İlköğretim matematik öğretmenliği, matematik öğretmenliği gibi bölümler de Lys MF 1 ile sık tercih edilen bölümlerdendir.

Lys MF 2 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Lys sonrası MF 2 ile öğrenci kabul edilen düşük puanlı bölümler; bahçe bitkileri, bahçe bitkileri üretimi ve pazarlaması gibi bölümlerdir. Balıkçılık teknolojisi mühendisliği, bitkisel üretim ve teknolojileri de sıkça öğrenci alımı yapmaktadır. Son dönemin en çok tercih edilen diğer bölümleri su ürünleri mühendisliği, süt teknolojisi bölümleridir. Bu bölümlerin haricinde; toprak bilimi ve bitki besleme ve zootekni bölümleri de tercih edilebilir.

 Lys MF 3 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler

Ergoterapi, fizyoterapi ve rehabilitasyon Lys MF 3 ile en çok tercih edilen bölümlerdir. Dil ve konuşma terapisi, beslenme ve diyetetik MF 3 puanı ile öğrenci kabul eden diğer bölümlerdir. Bu bölümler haricinde diğer tercih edilen bölümler; ebelik, eczacılık fakültesi ve biyokimya bölümleridir.

Lys MF 4 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

MF puan türleri arasında en çeşitli bölüm haznesine sahip olan MF 4 puan türü, düşük puanlı ancak iyi eğitim veren pek çok bölüme sahiptir. Ağaç işleri endüstri mühendisliği, biyomedikal, biyosistem ve deri mühendislikleri bu bölümlerden birkaçıdır. Bunların dışında; endüstri mühendisliği programları, enerji ve malzeme mühendisliği, gemi ve yat tasarımı da öğrenci alımı yapmaktadır.

Lys TM 1 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Türkçe ve matematik ağırlıklı puan içeriğine sahip olan TM 1 puan türü; aktüerya ve risk yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri gibi bölümlere sahiptir. Bunlar dışında denizcilik işletmeleri yönetimi, enerji yönetimi, girişimcilik gibi düşük puanlı bölümlere de sahiptir. Ayrıca insan kaynakları yönetimi, iş idaresi, işletme-ekonomi bölümleri de düşük puanla öğrenci alan bölümler arasındadır.

 Lys TM 2 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler

Lys sonrasında TM 2 puan türü ile düşük puanlı kabul edilen üniversite bölümleri arasında takı tasarımı, tekstil ve moda tasarımı gibi yetenek gerektiren bölümler yer almaktadır. Bunlarla beraber öğretmenlik programları, eşit ağırlıklı programlar ve Avrupa birliği ilişkileri bölümleri de tercih edebileceğiniz bölümlerden yalnızca birkaçıdır.

Lys TM 3 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

TM 3 puan türüne bağlı kalınarak tercih edilebilecek düşük puanlı bölümler; antropoloji, bilgi ve belge yönetimi, bilim tarihi, insan ve toplum bilimleri bölümleridir. Bu bölümlerin yanı sıra sanat ve sosyal bilimler programları, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümleri de tercih edilebilmektedir.

Lys TS 1 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Türkçe ve sosyal bilimler ağırlıklı puan oranına sahip olan TS 1 türü, düşük puanlı olan; animasyon, fotoğraf ve video ve redakte bölümlerini içermektedir. Ayrıca iletişim bilimleri, iletişim tasarımı ve yönetimi, iletişim ve tasarım bölümlerine de sahiptir. Öğrenciler bu bölümlerden herhangi birine düşük puanla rahatlıkla yerleşebilirler.

Lys TS 2 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Film tasarım ve yazarlık gibi yetenek gerektiren bölümler; görsel iletişim, medya ve görsel sanatlar gibi ilgi gerektiren bölümler; TS 2 puan türü ile yerleşilebilen bölümlerdir. Bu bölümlerin dışında; reklam tasarımı ve iletişimi, medya ve iletişim, kurgu-ses ve görüntü yönetimi gibi teknoloji ile yakından ilgili olan bölümler de tercih edilebilir.

Lys Dil 1 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Dil eğitimini aldıktan sonra Lys’ye giren öğrenciler üç puan türü ile tercih yapabilir. Dil 1 puan türü ile tercih edilebilecek düşük puanlı bölümler; batı dilleri, dilbilim, turizm rehberliği bölümleridir. Bu bölümler dışında puanı biraz daha yüksek olan karşılaştırmalı edebiyat, dilbilimi bölümleri bulunmaktadır.

Lys Dil 2 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Farklı dil eğitimlerinin bir arada bulunduğu bölümleri içeren dil 2 puan türü; Yunan, Arnavut, Boşnak dili edebiyatı bölümlerini tercih edebilirler. Bunun yanında köklü dil donanımıyla Eski Yunan diline hâkim olmak için Yunan dili ve edebiyatı bölümlerini de seçebilirler.

 Lys Dil 3 ile Alan Düşük Puanlı Bölümler 

Tercih edilirlik bakımından son basamakta yer alan dil 3 puan türü; Hindoloji, Hungaroloji bölümlerini içermektedir. Bununla beraber Ermeni dili ve edebiyatı, Fars dili ve edebiyatı, Doğu dilleri bölümlerine de öğrenci yerleştirilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. Sayısal düşük puanlı bölümler arasında anestezi var. Baraşı geçseniz yetecek üniversiteler var, hem 2 yıl. İş imkanları da güzel.

    • Nesli;
      Aslında üniversitenin puanı ile iş bulma imkanı her zaman doğru orantılı olmuyor.
      Senin ilgi alanların, becerilerin durumu daha çok belirliyor.

  2. 2 yıllık en az puanlı bölümler arasında anestezi var ve iş imkanları da gayet iyi. Düşük puan alabilirler düşünebilir.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM