izmir escort
Önce YGS Mi LYS Mi Çalışılmalı?

Ygs ve Lys’ye Beraber Mi Çalışılmalı?

Ygs ve Lys’ye Beraber Mi Çalışılmalı?

Önce Ygs’ye mi Lys’ye mi çalışmalıyım sorusu pek çok Ygs Lys öğrencisi tarafından sorulmakta. Ygs ve Lys’ye beraber mi çalışılmalı? Yoksa önce Ygs konuları bitirip ardından Lys konularına mı geçilmeli?

Sınavlar farklı tarihlerde olunca ve aralarında üç ay olunca, Ygs’ye kadar Ygs çalışıp sonrasında Lys çalışmak çoğu öğrencinin mantığına yatar. ‘Ygs bir geçsin Lys’ye çalışacağım çılgınlar gibi’ diye cümleler duyulur. Ancak bu sözden bahsedip bu sözü tutabilen çok az öğrenci vardır; ancak bu öğrenciler bu sözü tutsa bile Lys için kendini sürekli bir adım geride hissetmekten kendilerini alamayacaklardır. Ygs sonrası hiçbir şey bilmemek onları sarsacak, her zaman önceden çalışanların bir adım gerisinde olacaklardır ta ki son ana kadar.

Lys Çalışmak Neden Önemlidir?

Sınav sistemiyle ilgili hiçbir şey bilmeyen bir insana Lys’nin yüzde altmış, Ygs’nin yüzde kırk etkilediğini söyleyip, hangisine daha fazla çalışılması gerektiği sorulsa cevabı Lys olur. Mantıklı olan budur. Ancak önde bir sınav varken arkadakine çalışmak o kadar kolay değildir. Oysa arkadaki daha fazla çalışılması gereken ve tamamen bilgi içeren sorulardan oluşan bir sınavdır. Yorum yoktur. Çalışmamak sizi otomatik olarak geri düşürür.

Her dersten onlarca konu vardır çalışmanız gereken. Ygs’den önce Lys çalışmazsanız büyük ölçüde konularınız yetişmeyecektir. Neden? Kış mevsiminde çalışıldığı gibi çalışılmaz bahar aylarında. Havalar ısındıkça gevşemeye başlarsınız ve bu elinizde değildir. Bunu her öğrenci yaşar.  Sonra konuların çokluğu ve yapamayacağınız hissi sık sık beyninizi ziyaret eder, savaşmak zorunda olduğunuz şeyler artar. Aylardır çalışan vücudunuz şikayet etmeye başlar. Eğer biraz da olsa Lys çalışmadıysanız.

Ygs’den Önce Hangi Ölçüde Lys Çalışılmalıdır?

Çok çalışmak değil planlı ve programlı çalışmak sizi öne geçirir. Yazın çalışmaya başlarsanız bir süre tek başına Ygs çalışabilirsiniz. Çalışmaya adapte olma süreciniz sona erene dek. Yazın sonuna doğru haftanın yedi gününden biri veya üç gün ikişer saati Lys’ye ayırmak zor bir şey olmayacaktır. Küçük küçük çalışmaya başlarsınız, ileride bir bakacaksınız ki küçük küçük ilerlerken büyük konular bitirmişsiniz. İşte o gün ne kadar iyi bir şey yaptığınızı anlayacaksınız. İlgi odağı hala Ygs olsun ancak asla Lys’yi ihmal etmeyin.

Ygs emeklerinizin tam olarak karşılığını alacağınız bir sınav olmayabilir ancak Lys tam olarak ne kadar çalıştıysanız onu alacağınız bir sınav olacaktır.

Lys Çalışmanın En Etkili Yolu

Okul sınava hazırlanan çoğu öğrenci için engel gibi görünse de vaktinizi verimli kullanarak kendinize hayatınız boyunca yapacağınız en büyük iyiliği yapabilirsiniz. Nasıl? 12. Sınıf konuları Lys müfredatında yer aldığı için kasım, aralık aylarında onları çalışmak hoşunuza gitmeyecektir. Konu anlatılan dersleri dinlemek bile saçma gelecektir. Bu da fark etmeden vaktinizi yemeye başlamanıza sebep olacaktır. Bir ders anlatılırken ne kadar verimli başka bir dersi çalışabilirsiniz ki veya yazılı için o konulara çalışmanız gerekecektir. Çok önemsemeyerek bir gün önce her şeyi öğrenmeye çalışıp, yarım yamalak öğrenip kısa sürede öğrendiklerinizi unutacaksınız. İşte tam bu noktada kaybedeceğiniz bir güne yanabilirsiniz. Sınav yaklaştığında o günlerin kıymetini tam olarak anlayacaksınız. Peki, bu pişmanlığı yaşamamak için ne yapmalı?

Bir yandan Ygs bir yandan da Lys çalışmanız gerektiğinden okulda öğrendiğiniz konulara okulda çalışır ve evde yarım saat tekrar ederseniz, yazılıdan önce koca bir günü ona ayırmanıza gerek kalmaz. Ayırdığınız belli bir saati verimli bir şekilde geçirirsiniz kalıcı bilgiler yakalarsınız. Bu da bir taşla iki kuş demektir. Hem yazılı hem de Lys için kurtuluş.

Her zaman ne yaptığınızın farkında olun ve mantıklı seçimler yapın. Zamanınızı boşa harcamazsanız Ygs ve Lys’yi birlikte götürmek hiç zor değildir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM