izmir escort
2021 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı - Sinavhanem

2021 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı

2021 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı

2021 TYT kimya konuları, belki de TYT konuları arasında en rahat yapacağınız dersi barındıran konulardır. Kısa süre çalışarak, tüm soruları doğru cevaplamanız mümkün.

2021 TYT  içindeki her derste olduğu gibi kimyada da konular değişti mi? Hangi konular eklendi? Hangileri çıkarıldı  soruları gün yüzüne çıkıyor.

Diğer derslerde açıkladığımız gibi bunda da açıklayalım. Konulardaki değişiklik müfredat değişikliğinden kaynaklanıp, 4 seneye yayılmıştır. 2021 yılında sınava girecek olan öğrencilerin 9. sınıftan beri gördükleri konular sınavda da karşılarına çıkacaktır.

2021 TYT Kimya Eklenen Konular

2021 yılında TYT konularına eklenen ekstra bir konu yoktur. 9. ve 10. sınıfta gördüğünüz hemen her kimya konusu karşınıza çıkabilir. Ancak TYT kimyadan yalnızca 7 soru çıkmaktadır. Her konudan soru çıkması mümkün olmayacağından senelere göre konular değişiklik gösterebilmektedir.

2021 TYT Kimya Kaldırılan Konular

2020 YKS konularında büyük değişiklikler olması nedeniyle öğrenciler 2021 TYT kaldırılan konu var mı? diye merak etmektedir. Ancak 2020 yılında da TYT konularında değişiklik olmamaktadır. Yalnızca 12. sınıf öğrencileri 12. sınıfın 2. dönemini tamamlayamadığı için AYT kimyada kaldırılan konular olmuştur.

2021 TYT kimya konularında herhangi bir değişiklik yoktur. Öğrenciler yine 9. ve 10. sınıfta görülen TYT kimya konularından sorumludur.

2021 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı

Kimya BilimiGenellikle 1 soru çıkar ve ezbere dayalı sorulardandır.
Atom ve YapısıAtoma dair temel ve bilinen konulardan 1 soru çıkabilir.
Periyodik Tablo ve ÖzellikleriGenelde 1 adet soru çıkar. Temel bilgilerin yanı sıra istisnaları bilmeniz de işinize yarayacaktır.
Fiziksel ve Kimyasal Bağlar1 soru çıkabilir ve çoğu zaman basittir.
Bileşikler ve Özellikleri1 soru çıkabilir. Elementlerin değerliklerini bilmeniz çok işinize yarar.
Kimyasal TepkimelerMumun yanması, mumun erimesi gibi ufak nüansları bilmeye bakın. 1 soru çıkar.
Kimyanın Temel Yasaları1 soru çıkar ve işlemle yorumu bir arada bulundurabilir.
Maddenin ÖzellikleriGenellikle 1 soru çıkar.
KarışımlarGenellikle 1 soru çıkar ve sorular mantığa dayalı olur. Ancak yorumlama için konuya da hakim olmalısınız.
Hayatımızda KimyaGenellikle 1 soru çıkar ve bilgiye yönelik olur.

Yıllara Göre Çıkmış TYT Kimya Konuları ve Dağımı

TYT kimyaya çalışırken geçmiş yılların konularını incelemenizde de fayda vardır. Hangi yıl kaç soru çıktığına göz atmak, ders çalışma programında hangi konuya daha fazla ağırlık vermeniz gerektiği konusunda da size fikir verecektir. Ancak 2018 yılı itibari ile soru dağılımının değiştiğini unutmayın. TYT kimya soruları yarı yarıya azalmıştır. Bu nedenle fikir sahibi olmak için ağırlıklı olarak 2018 ve sonraki yılları göz önünde bulundurmanızda fayda vardur.

Yıllara Göre Çıkmış TYT Kimya Konuları ve Dağımı
Yıllara Göre Çıkmış TYT Kimya Konuları ve Dağımı

TYT Kimya Konuları Kolay mı?

Her ne kadar konuların kolaylığı öğrencilerin temeli ve eğilimli olduğu alanlara göre değişse de genel olarak TYT kimya konularının son derece kolay olduğunu söylemek mümkündür.

Konular kısa süre içerisinde öğrenilebilecek tarzdadır ve yalnızca temel mantığı anladıktan sonra kolayca halledebilirsiniz. Konuları çalışıp sorularla pekiştirerek TYT kimyayı fullemeniz mümkündür.

TYT kimyaya nasıl çalışacağım diyorsanız TYT kimya çalışma teknikleri içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

40 yorum

    • Talha, asit bazlar Ygs’de Lys’de olduğu gibi çıkmaz. Ancak diğer soruların içinde basitçe çıkabilir.

    • 2917 Ygs kimya konularının bu şekilde olmasını bekliyoruz sevgili ziyaretçi öğrenci; ancak konular Ösym tarafından verilmeyip geçmiş yılların analizleri sonucunda oluşturulmaktadır. O nedenle kesin demek mümkün değildir. Fakat çok da bir değişiklik olmaz. Bir soru daha fazla olur, diğeri daha az gibi ufak tefek değişiklikler olabilir.

  1. temel yasalardan 3 soru cıkması imkansız bileşik en az 2 cıkar ben 1 tane bileşik sorusu cıktıgını görmedim yada yanlış biliyorum konuları

  2. gazlardan tahmince nasıl ne kadar çıkar hangi konulara özelikle dikkat edelim hocam

    • Gazların özellikleri üzerinde durun Melisa. Muhtemelen bir yorum sorusu olarak karşınıza çıkacaktır.

  3. ocam ben meslek lisesi mezunuyum ve toplam netim 40 civarında gelıyor ygs ye kadar yukselme gosterırmı acaba ygs de denemeden daha mı zor olur

    • Hilal, bu dönem düzenli çalışıldığı takdirde netlerin en çok yükseldiği dönem. Aslında olay Ygs’de sınavın daha zor olması değil heyecan faktörünün de olması işi zorlaştırıyor.

  4. hocam bende meslek lisesi mezunuyum ve bu sene sayısala yazıldım hayalimdeki hemşirelik mesleği için elimden geldiğince çok fazla çalışıyorum kimya biraz karışık bir ders hangi konuya ağırlık vermeliyim :/

  5. sınavhanem sitesini yeni gördüm ve çok beğendim öncelikle hemen döndüğünüz için tşk ederim 🙂 hocam ve bu az zaman diliminde kimya konularının tekrardan bitirilmesi mümkün mü hepsinin çünkü konuya hakim olamıyorum mesela biyolojiden soru kaçırmam ama kimya :\

    • Biz teşekkür ederiz güzel yorumun için Zeynep. 🙂

      Ygs kimya konularına kafanı verip, dikkatli bir şekilde çalışırsan 1 haftada dahi full çıkarabilecek duruma gelebilirsin. Ancak fizik ve biyoloji için bu mümkün değil. Delta yayınlarının özet kitapçıkları var. Fiyat olarak da oldukça uygun. Bir göz atmanı önerebilirim.
      Yine de daha fazla sözele yönelik olduğundan dolayı biyolojiye de çalışabilirsin tabi ama temelin yoksa hiç fiziğe girmeye gerek yok bu kadar kısa sürede.

  6. merhaba hocam ben çalışmaya başlıyalı yaklaşık 2 hafta falan oluyor biliyorum çok geç kaldım bunu da yeni fark ettim ama bu durumu telafiş etmek gibi bi şansım varmı sizce 9 ve 10. sınıf temelim ise orta düzeyde iyi ama yinede kendime güvenemiyorum hedefim ise ygs2 ile ebelik paramedik falan bana ne önerirsiniz acaba?

    • Sena ebelik, hemşirelik gibi puanı çok da yüksek olmayan bölümleri düşünüyorsan ve temelinde sağlamsa olmaz diye bir durum yok.
      Acilen 2-3 deneme çözüp, eksik konularının listesini çıkarıp bu konular üzerinden ilerleyebilirsin.
      Aynı zamanda mutlaka bolca deneme çözüp hataların üzerinden ilerle. Böylelikle, pek çok soru tarzını öğrenmiş olursun.

  7. Önerileriniz için çok tşkler hocam 🙂 körfez yayınlarından bitirmeye çalışıyorum konularımı ygsden sonra tekrar görüşmek üzere 🙂

  8. hocam ben karisimlara o kadar çalıştım hem ygs hem lys bi sürü formül soru falan alti üstü 1 soru mu geliyor?

    • Kadir, konuyu bilmiş olman güzel. Diğer soruları yapmak için de yararlanabileceğin yerler çıkabilir.

  9. hocam ben çalışıyorum üstüne soruda çözüyorum ama denemeye girince istediğim hedefe varamiyorum bana yardimci olabilir misiniz

    • Umut, deneme sonrasında aynı soruları çözebiliyor musun?
      Sorun sorular mı yoksa stres mi? Önce bir onu tespit edelim.
      Bu arada şu an Ygs denemelerinden kaç puan alıyorsun? Hangi denemeleri çözüyorsun ve hedefin nedir?

    • Alper, YGS’de çıkan organik kimya tam anlamı ile organik kimya olmadığından bileşikler içerisinde yer alıyor.

  10. hocam kimya konuları kaç hafta da biter ygs ayrı lys ayrı ? ben seneye yani 2018 ygs ye hazırlanıyorum.

    • Kübra, konu çalışmak Ygs için 1, Lys için 3 haftada biter. Ancak önemli olan bol soru ile pekiştirmek.

  11. hocam merabalar bn hemşirelik bölümüne gitmeyi çok istiyorum çaliştim ama kendimi tama olarak hazır hissetmiyorum endişelerim var.bunun nedenide sayısal yapamıyorum özelliklede matematik napmalıyım acaba

    • Sude netlerin ne durumda şu an?
      Bu zamandan sonra yapılacak en iyi şey tekrar ve deneme ikilisi ile eksikleri kapatmaya çalışmak.
      Sınavda da stresini kontrol edersen güzel sonuçlar alacağını umuyorum.
      Ygs istediğin gibi geçmezse MF3 ile alan hemşirelikler için çalışırsın.

  12. Hocam Merhaba ben saglık meslek lisesi mezunuyum matematik hariç diğer derslerim fena değil gittiğim kursa ıkı haftadan beri başladım ver Haziran’a kadar haftada bır gün 1 saat matematik dersi gorecegım ve temelim yok denecek kadar az sizce katkısı olurmu çünkü çok korkuyorum işlemde bir hatayla o cevap gidiyor hocam ne düşünüyorsunuz bu arada fizik ve mat bırebırı arasında çok geldım gıttım ama bır hocam bana mat soru sayısının çok yüksek ama fızık soru sayısının az olduğunu söyledı bende matematıge başlayacağım sız ne düşünüyorsunuz bu konuda ??

    • Melis;
      Matematiği seçmekle çok doğru yapmışsın.
      Elbette faydasını görürsün ama sadece derse gitmen önemli değil.
      Önemli olan derse gitmen önce ve dersten sonra çalışman, pekiştirmen. Eksiklerini öğretmenine sorman. Yoksa bir faydası olmaz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM