izmir escort
Ygs 2017 Kolay mı Zor mu Olur? - Sinavhanem

Ygs 2017 Kolay mı Zor mu Olur?

Ygs 2017 Kolay mı Zor mu Olur?

2017 yılında Ygs soruları zor mu yoksa kolay mı olur sorunusu sık sık soruyorsunuz. Biz de bu yazı ile 2017 yılındaki sınav hakkında aklınızdaki soruları gidermeyi amaçladık.

Ygs, öğrencilerin bilgi düzeylerini temel alarak yorumlama yeteneklerini ölçen bir sınavdır. Sınava girecek her öğrenci, bilgi donanımını tamamlayıp sonrasında akıl yürütme, yorumla değerlendirme gibi becerilerle sorulara yaklaşmalıdır. Sınavda karşılaşılan uzun paragraflar, mantık soruları ve problemler aslında bu becerileri ölçmek amaçlı hazırlanan sorulardır.

Önem Sırasına Koymayın

Sınava hazırlanırken matematik daha zor ve daha önemli o yüzden ona çalışılmalı gibi bir düşünce çok yanlış. Sınavda zor ya da kolay kavramı her yıl değişkenlik göstermektedir. Üstelik kişiye göre farklılık taşıyan bir konudur. Zor olan ders, öğrencinin donanımına bağlı olarak değişir.

ÖSYM’nin hazırladığı sınavlara girerken kapılacağınız en büyük yanlış, zor olacak yanlışıdır. Zaten o psikolojiyle girerseniz muhtemelen zorlanırsınız.

Her Yıl Biraz Daha Zor mu oluyor?

Sınava giren öğrenciler arasında efsaneler hızla yayılarak bir sonraki kuşaklara yansıtılıyor. Her yıl sınavın daha zor hazırlandığı ya da tek sayıyla biten yıllarda matematiğin zor olduğu gibi inanışlar her şeyden önce birer efsanedir. Çünkü yeterince hazırlanmış olan öğrenci için zor sınav yoktur. Siz çalışıp kendinizi yeterli hissettiğiniz takdirde, soruların her birini kolaylıkla çözebilirsiniz. Öğrenciler arasında yayılan ve asla gerçeklik payı bulunmayan konuşmalarla stres altına girip gereksiz ön yargı sahibi olmamalısınız.

Sınav Sistemi Değişmez

Gireceğiniz sınav, ister Ygs olsun ister Lys fark etmez. Sınavın zorluk ve kolaylık düzeyi hakkında net bir yorum yapılamaz. Bununla beraber sınav düzeyi, ölçme ve değerlendirme kuralları çerçevesinde hazırlanır. Bir yıl kolay olsun sonraki yıl zor olsun gibi bir durum söz konusu değildir. Sınav sorularını hazırlayan komisyon, çok kolay, kolay, orta, zor ve çok zor olmak üzere soru düzeylerini belirler. Soru dağılımında hiçbir şekilde her biri çok zor olmalı ya da her biri çok kolay olmalı gibi bir denge yaratılamaz.

Sizin Zorluk Anlayışınız Önemlidir

Sınava giren öğrenciler için zor olan sorular farklılık gösterir. Bunun temel nedeni, konu yetersizliği ya da hazırlık yetersizliğidir. Sınava yeterince iyi hazırlanamamışsanız size her soru zor gelir. Ya da eksik bıraktığınız konular varsa ve oradan soru geldiyse o sorular sizin için zordur. Sınav sisteminin ağırlıklı olarak çok zor denilecek soruları, belki herkese zor gelebilir. Fakat çok zor olan soru sayısı, oldukça azdır. Bu da sizin sınava ne şekilde hazırlanarak girdiğinizin önemli olduğunu gösterir.

Ygs, çok zordu ya da çok kolaydı gibi ifadeler göreceli ifadelerdir. Arkadaşınız, matematiği iyi olduğu için çok kolay bir matematikti şeklinde yorum yapabilir.  Sizin matematiğiniz iyi değilse bu yorum anlamsız gelecektir.

Zor ya da Kolay Yorumları

Sınava girmeden önce yapmanız gereken en önemli şey, insanlara kulağınızı tıkamak olmalıdır. Sınav çok zor olacakmış ya da çok kolay olacakmış ifadeleri sizin korkmanıza ve sınava gergin girmenize neden olur. Aynı şey sınav sonrası için de geçerlidir. Sınav, sadece Ygs’ den ibaret değil sonrasında Lys de olacak. Çıktıktan sonra sınav çok zordu ya da sınav çok kolaydı gibi kişisel yorumlara asla kulak asmamalısınız. Sizin için önemli olan, bir sonraki sınavdır. Hedefinize kilitlenerek onun için ayağa kalkmalısınız. Ygs’nin çok zor olması Lys’nin de zor olacağı anlamına gelmez. Ya da kolay olması kolay bir sınavla karşılaşacağınız anlamını taşımaz.

Sadece Çalışın

Sınavın nasıl olacağıyla ilgilenmek yersiz zaman kaybıdır. Önemli olan sizin yeterli olup olmamanız. Bu sebeple nasıl olduğunu zaten göreceğiniz için sınav gününe kadar en iyi şekilde hazırlanmaya odaklanın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Buradan Arama Yapabilirsiniz..
Sizce de Bir Beğeniyi Hak Etmiyor Muyuz?
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM